MediaWatch

"Ternet Ninja 2" slog egen rekord i åbningsweekend

Opfølgningen på Anders Matthesens animationshit trak næsten en kvart million i biografen i premiereweeekenden.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Animationsfilmen "Ternet Ninja 2" fik et brag af en åbningsweekend efter premieren d. 19. august. Det skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

I alt solgte "Ternet Ninja 2" 246.684 biografbilletter i åbningsweekenden - fra torsdag til og med søndag. Dermed slår opfølgeren sin egen forgænger, "Ternet Ninja", der har haft den hidtidige rekord med godt 222.000 billetter i åbningsweekenden i slutningen af 2018. Begge tal er inklusiv snigpremierebilletter.

Efter biografsalene har stået tomme en stor del af foråret på grund af corona-nedlukningen er weekendens salgstal og publikumstilstrømning et opløftende skulderklap, siger Frederik Honoré, Market Director i Nordisk Film Distribution.

"At komme buldrende på den måde på vej ud af corona-krisen og midt i august hvor solen oven i købet har skinnet hele weekenden, troede vi simpelthen ikke kunne lade sig gøre. Det betyder, at "Ternet Ninja 2" allerede er på vej til at blive årets største danske biografsucces. Al snak om biografkrise og ændret publikumsadfærd bør forstumme," siger Frederik Honoré i pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs