MediaWatch

Tidligere DR-chef bliver ny direktør for Copenhagen Film Festivals

Copenhagen Film Festivals har sat navn på den nye ledelse efter Tine Fischers afgang. Partner i produktionsselskab og tidligere kanalchef i DR B&U skal sammen med nyudnævnt kunstnerisk chef udvikle festivalen.

Copenhagen Film Festivals får ny ledelsesduo bestående af festivaldirektør Birgitte Fredsby og kunstnerisk leder Niklas Engstrøm | Foto: Mads Alexander Lund

Det bliver tidligere kanalchef i DR's B&U-afdeling Birgitte Fredsby, der tager over som ny festivaldirektør for Copenhagen Film Festivals efter Tine Fischer. Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Birgitte Fredsby kommer en stilling som partner i produktionsselskabet Made By Us og skal i det nye job køre ledelsesmæssigt parløb med Niklas Engstrøm, der er tidligere programchef på festivalen og nu er udnævnt til kunstnerisk leder.

Mens Birgitte Fredsby får det formelle økonomiske, administrative og forretningsmæssige ansvar for festivalerne, der tæller CPH:Dox, CPH Pix og Buster, ligger det indholdsmæssige og kunstneriske ansvar hos Niklas Engstrøm.

"Med Birgitte Fredsby får vi en direktør, der forener forretningsforståelse med dyb indsigt i produktion og stor erfaring med at lede kreative processer. Vi har de største forhåbninger til, at hun sammen med Niklas Engstrøm, den øvrige ledelse og medarbejderne kan fastholde og udvikle festivalerne som kulturbegivenheder af højeste karat," udtaler Erik Stephensen, formand for Copenhagen Film Festivals.

Birgitte Fredsby tiltræder pr. 1. september 2021. Hun afløser Tine Fischer, der er skiftet til jobbet som rektor for Den Danske Filmskole, men fortsat vil have tilknytning som medlem af fondsbestyrelsen i Copenhagen Film Festivals, fremgår det.

Birgitte Fredsby forlod DR i 2011 og har siden været direktør i produktionsselskabet We Love People og siden Made By Us.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs