MediaWatch

Birgitte Fredsby forlader DR

Opdateret. Kanalchef for DR Ramasjang og chef for DR Mama, Birgitte Fredsby, stopper i DR, erfarer Mediawatch.

Få uger efter at DR Ramasjang-redaktør og tv-vært Signe Lindkvist, meddelte, at hun forlader DR, siger kanalchefen for Ramasjang, Birgitte Fredsby, også farvel.

Det fremgår af en intern meddelelse i DR. Birgitte Fredsby har arbejdet med børn og unge-området i DR Medier siden 2004 først som programredaktør - indtil hun i 2007 under daværende direktør for DR Medier, Lars Grarup, blev chef for børne og ungeområdet i DR Medier. Her har hun igennem de sidste to år været med til at søsætte børnekanalen DR Ramasjang og så sent som i denne uge det nye ungdomsbrand DR Mama.

Birgitte Fredsby skifter til et job som direktør for reklame- og kommunikationsbureauet We love people, som er et bureau under PeopleGroup.

Hvem der skal afløse Birgitte Fredsaby - og Signe Lindkvist - i DR Medier, er endnu uafklaret.

Signe Lindkvist er i forhandlinger om et nyt job på en tv-station, siger hun til Ekstrabladet.dk.

Mediedirektør Gitte Rabøl siger i en pressemeddelelse, at hun vil savne Birgitte Fredsbys "konstruktive og kreative bidrag".

"Hun er idérig, og det altid er en fornøjelse at arbejde sammen med hende. Mange i huset vil savne hende som kollega, og jeg ønsker hende alt det bedste fremover," siger Gitte Rabøl. 

- LR

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Seneste nyt

Se flere jobs