MediaWatch

Forbund dykker ned i ulighed mellem mandlige og kvindelige skuespilleres løn

Birthe Neumann har brudt et løntabu blandt skuespillere, og det har sat gang i en debat om ulighed i branchen. Dansk Skuespillerforbund vil ingangsætte undersøgelse, der skal granske skævvridningen.

Instruktør Bille August og skuespiller Birthe Neumann til gallapremiere på Pagten 3. august. | Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Det har længe været et tabu at tale om løn i skuespillerfaget, hvor det er veldokumenteret, at mænd og kvinder ikke tjener det samme - en problematik som Birthe Neumann igen har fået sat fokus på med sin kommentar til Politiken om, at hun har fået ca. 300.000 kr. for sin rolle som Karen Blixen i "Pagten". Det skriver Politiken.

Den seneste lønstatistik fra Dansk Skuespillerforbund fra 2018 viser, at der er en lønforskel på omkring 35 pct. i mændenes favør, og ifølge Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund, vil forbundet nu sætte gang i en ny undersøgelse af lønforholdene i branchen.

Også Producentforeningen har i samarbejde med fagforeninger og Det Danske Filminstitut lanceret en mangfoldighedsundersøgelse, der både skal se på ulighederne i løn og muligheden for en bredere repræsentation i de roller, der tilbydes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs