MediaWatch

ITV dropper X Factor UK efter 15 sæsoner

Broadcasteren ITV kommer ikke til at sende en ny sæson af den velkendte sangkonkurrence, efter den har tabt dampen i Storbritannien.

X Factors skaber, Simon Cowell har valgt at trække stikket på programmet i Storbritannien. | Foto: Dennis Van Tine/AP/Ritzau Scanpix

Det var planen, at X-Factor skulle vende tilbage til de britiske tv-skærme efter en pause, der blev forlænget af coronapandemien. Men nu har broadcasteren ITV bekræftet, at der ikke kommer en ny sæson af realityprogrammet. Det skriver flere medier, bl.a. Variety.

Dermed blev 15. sæson af X Factor UK, som løb over skærmen i 2018 den foreløbigt sidste i rækken efter 445 episoder. Talentprogrammet, som er kronjuvelen i skaber, producent og dommer, Simon Cowells, mediekabinet, og har været fast inventar på britisk tv siden 2004.

Det er ifølge The Guardian og Variety også Simon Cowell, der har taget den endelige beslutning om at trække stikke. Ifølge The Guardian beror beslutningen på, at seertallene var faldende samt voksende konkurrence fra andre populære underholdningsformater såsom den britiske version af Vild Med Dans og manglende innovation.

X Factor er et verdenomspændende tv-fænomen, der er blevet eksporteret til en række markeder uden for Storbritannien - herunder Danmark, hvor årets finale trak over 1 mio. seere til TV 2. Det har været tilgængeligt på alle beboede kontinenter i verden på forskellige tidspunkter.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs