MediaWatch

Dansk instruktørs debutfilm udtaget til filmfestivalen i Toronto

Tea Lindeburgs første soillefilm "Du som er i himlen" får verdenspremiere på den internationale filmfestival i Canada, hvor den er udtaget til debutantprogrammet. Filmen er desuden udtaget til hovedprogrammet på San Sebastián Film Festival.

Flora Ofelia Hofmann Lindahl spiller hovedrollen som Lise i "Du som er i Himlen". | Foto: Stillbillede af Marcel Zyskind

Den danske spillefilm "Du som er i himlen" bliver vist på Toronto Film Festivals debutantprogram Discovery til september. Det oplyser Det Danske Filminstitut (DFI), som har støttet filmen, i en pressemeddelelse.

"Du som er i himlen" er instruktør og manuskriptforfatter Tea Lindeburgs første film og er baseret på Marie Bregendahls selvbiografiske roman "En dødsnat" fra 1912.

Udover Toronto-filmfestivalen er filmen også udtaget til den internationale filmfestival San Sebastián i Spanien, hvor den skal vises under hovedprogrammet. Den spanske filmfestival afholdes i forlængelse af Toronto-festivalen fra 17.-25. september.

Filmen er produceret af Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst for produktionsselskabet Motor.

Foruden støtten fra DFI har filmen også modtaget støtte fra Filmfyn og DR.

"Du som er i himlen" har premiere i Danmark 6. januar 2022.

Dansk spillefilm udtaget til international filmfestival

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs