MediaWatch

Australske Brisbane bliver vært for sommer-OL i 2032

Om 11 år skal danske og europæiske medier igen håndtere en stor tidsforskel i dækningen af de olympiske lege. Den australske by Brisbane er af IOC valg til vært for OL i 2032.

IOC-præsident Thomas Bach annoncerer valget af Brisbane som vært for sommer-OL 2032. | Foto: Toru Hanai/AFP/Ritzau Scanpix/AFP / POOL

Den australske by Brisbane skal være vært ved sommer-OL i 2032. Det har Den Internationale Olympiske Komités (IOC) medlemmer bestemt på et stormøde onsdag.

Brisbane blev officielt indstillet til værtskabet af IOC’s bestyrelse 10. juni i år, og nu er det altså endegyldigt besluttet, at den australske by skal byde atleter fra hele verden velkommen om 11 år.

Der har ikke været meget kamp om værtskabet. Brisbane var således den eneste by, der var indstillet til værtskabet i 2032, og afstemningen onsdag var en ren formalitet.

Infrastrukturen findes allerede

Mumbai i Indien, Jakarta i Indonesien, Doha i Qatar, Madrid i Spanien og det tyske Ruhr-distrikt er blandt de byer og områder, der tidligere har bejlet til at blive OL-vært i 2032.

Brisbane ligger på den australske østkyst og huser godt 2,3 millioner indbyggere.

Brisbanes plan for at afholde OL indebærer blandt andet, at 84 procent af de bygninger og faciliteter, der skal bruges, allerede eksisterer eller vil være midlertidige.

Derfor skal man ikke opføre en masse nye byggerier, som man ellers ofte ser i de byer, der afholder OL.

Sommer-OL om vinteren

Det bliver anden gang i dette århundrede, at en australsk by skal være vært ved OL.

I 2000 var Sydney vært for sommer-OL, der formelt set afholdes om vinteren på den sydlige halvkugle. Før det skal man skrue tiden tilbage til 1956 for at finde en australsk vært. Dengang blev sommerlegene afholdt i Melbourne. Vinter-OL er aldrig blevet afholdt i Australien.

I Tokyo bliver OL 2020 efter planen skudt i gang fredag. I 2024 er Paris vært, mens Los Angeles i USA er vært for legene i 2028.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs