MediaWatch

Ny redaktør skal sikre at TV 2-DNA bliver masseret ud på alle platforme

Chefredaktør Thomas Funding ryster posen på TV 2 Nyhederne i Odense. En ny indlandsredaktør skal sørge for, at historier uden for storbyerne spreder sig på tværs af broadcasterens platforme.

Foto: TV 2 Danmark

Efter at have sat sit ledelseshold på TV 2 Nyhedernes vestlige filial på Kvægtorvet i Odense skal chefredaktør Thomas Funding have de sidste brikker på plads på redaktionelt niveau.

Felterne, han mangler brikker på, er dels ledige stillinger som reporter og redaktør på TV 2 Nyhedernes 18-, 19- og 21:30-udsendelser på hovedkanalen og så en nyoprettet stilling som tværgående indlandsredaktør. En hovedopgave for sidstnævnte bliver at sørge for, at nyhedsproduktionen på Kvægtorvet bliver spredt ud i TV 2-universet.

"Den nye redaktør bliver en fuldstændig afgørende krumtap, der skal sikre, at vi får endnu flere af de historier, der har TV 2-DNA og bliver pushet ud og kører på News i løbet af dagen og vores digitale platforme. Altså, at vi sikrer, at de ikke bare bliver produceret til hovedkanalens nyhedsudsendelser," siger Thomas Funding.

Fordi TV 2 Nyhederne råder over et stort nationalt produktionsapparat, der dagligt laver en stor mængde indhold til forskellige linære og digitale kanaler, er det vigtigt at have et fast, sammenbindende punkt i form af indlandsredaktøren, der ser historierne oppefra og kan stå for, at det indhold bliver udnyttet så bredt som muligt.

"Vi producerer rigtig mange fede, væsentlige og relevante historier, der tager afsæt ude i folks virkelighed. Vi er bare ikke altid lige gode til at få de historier ud og leve i TV 2’s gigantiske økosystem."

Geografien spiller en rolle

I stillingsopslaget til de redaktionelle stillinger fremgår det, at Thomas Funding og hans kolleger på Kvægtorvet er ved at "bygget noget nyt op". Han forklarer, at det nye er at indtænke det tværmediale i al nyhedsproduktion, men at TV 2 Nyhederne under hans ledelse skal finde tilbage til de nære nyheder, hvor borgernes oplevelser er i centrum.

"Det nye er i virkeligheden noget gammelt – det er en tilbagevenden til det, der er TV 2’s berettigelse og DNA. Med en kliché handler det om at være i øjenhøjde med danskerne – også dem, der bor uden for de største byer."

Og her spiller geografi en væsentlig rolle ifølge Thomas Funding. Det, at hans del af TV 2 Nyhederne ligger i Odense, gør, at journalisterne, han sender ud, i højere grad kommer fra og bor i mindre provinser uden for storbyerne. Derfor håber han også, at man kan finde gode ansøgere, der bor udenbys.

"Jeg tror også, at det betyder noget, hvor man bor. Det handler ikke om, at nogen er bedre end andre. Det handler bare om mikset, og at man kan bringe noget andet til bordet, alt efter hvor man har sin dagligdag. Man bliver inspireret af nogle andre ting, og det, tror jeg på, kan mærkes i det produkt, man leverer til sine brugere."

Samtidig har de på Kvægtorvet lov til at bruge mere tid på at finde frem til de nære nyheder.

Her nævner han Kærshovedgård-sagen - om den ombruste flytning af udrejsecentret - som et typisk eksempel på indlandsredaktionens særlige force ved at være til stede og være familiær med regioner uden for de store byer, og ikke kun kommer på visit med en produktionsvogn, når nyhedshistorierne er opstået.

Her afsatte Odense ressourcer til at komme i dybden med sagen bl.a. ved at interviewe både de forurettede langelændere, der ikke ville have Kærshovedgård-centret rykket til øen og beboere på udrejsecentret.

Det gav ifølge Thomas Funding ”rigtigt gode takes”, som endte med at gå deres gang på både TV 2 News, tv2.dk og andre digitale platforme foruden indslag i aftennyhederne på hovedkanalen.

”Groft sagt kan man sige, at indlandsredaktionen arbejder lidt mere på ugeplan og på lidt større satsninger ud over lige de nyheder, der sker på dagen, som fx News jo i sagens natur gør,” forklarer han.

Man sigter efter at have de nye redaktionsbrikker på plads i det tidlige efterår.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs