MediaWatch

Grønlandske partier kræver kulegravning af TV 2 efter falsk historie

Flere grønlandske partier danner fælles front om kritik mod TV 2 og vil have klarlagt, hvordan udokumenteret artikel, der mikrediterede en grønlandsk partileder, blev bragt midt i valgkamp.

Formand for Naalakkersuisut, Múte Bourup Egede, under doorstep efter rigsmødet på Marienborg i Kongens Lyngby, torsdag den 10. juni 2021. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Formanden for det grønlandske oppositionsparti Siumut bakker nu op om landsstyreformanden Múte B. Egedes kritik af TV 2, efter stationen tidligere på året bragte en kritisk, men usand historie om Múte B. Egede under valgkampen. Dermed vokser presset fra de grønlandske partier for en kulegravning af forløbet, der kulminerede med den udokumenterede artikel, skriver Berlingske.

Siumut-formand Erik Jensen var Múte B. Egedes hovedmodstander i valgkampen, men han stiller sig nu bag landsstyreformanden samt partiet Atassut med to medlemmer i Landstinget, og kræver, at "sagen undersøges til bunds", og at ophavet til de forkerte oplysninger bliver afdækket.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs