MediaWatch

Forskningsprojekt vil kortlægge streamingvaner på DR og TV 2

Frygten for, at dansk public service-tv er ved at blive overhalet af globale spillere, er overdrevet, mener professor, der nu vil undersøge, hvilke public service-programmer vi streamer.

Foto: Lars Møller Hansen/DR

Et forskningsprojekt på Aarhus Universitet sætter fokus på danske seeres streamingvaner af public service-indhold på DR og TV 2, skriver Berlingske.

Projektet er finansieret af penge fra Danmarks Frie Forskningsfond og skal bl.a. trykteste fortællingen om, at dansk indhold er under pres fra globale spillere som Disney+ og Netflix.

"Hvis man kun kigger på de nuværende tal fra Gallup, vil man tro, at tv-forbruget falder. Men det forholder sig omvendt. Vores forbrug af audiovisuelt indhold stiger voldsomt. Det skyldes blandt andet, at hvis jeg streamer en hel sæson af eksempelvis "Top Dog" (svensk thrillerserie, red.) på DR TV, så tæller det ikke med i nogen statistik, fordi det endnu ikke har været sendt på flow-tv," siger Hanne Bruun, der er professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet og skal stå i spidsen for projektet.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs