MediaWatch

Forskningsprojekt vil kortlægge streamingvaner på DR og TV 2

Frygten for, at dansk public service-tv er ved at blive overhalet af globale spillere, er overdrevet, mener professor, der nu vil undersøge, hvilke public service-programmer vi streamer.

Foto: Lars Møller Hansen/DR

Et forskningsprojekt på Aarhus Universitet sætter fokus på danske seeres streamingvaner af public service-indhold på DR og TV 2, skriver Berlingske.

Projektet er finansieret af penge fra Danmarks Frie Forskningsfond og skal bl.a. trykteste fortællingen om, at dansk indhold er under pres fra globale spillere som Disney+ og Netflix.

"Hvis man kun kigger på de nuværende tal fra Gallup, vil man tro, at tv-forbruget falder. Men det forholder sig omvendt. Vores forbrug af audiovisuelt indhold stiger voldsomt. Det skyldes blandt andet, at hvis jeg streamer en hel sæson af eksempelvis "Top Dog" (svensk thrillerserie, red.) på DR TV, så tæller det ikke med i nogen statistik, fordi det endnu ikke har været sendt på flow-tv," siger Hanne Bruun, der er professor i medievidenskab ved Aarhus Universitet og skal stå i spidsen for projektet.

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Stifter af Radio24syv om Loud-skifte: Kritikken er forståelig

Private aktørers kritik af Berlingske Medias mulige overtagelse af Radio Loud er forståelig, mener Lisbeth Knudsen, der som tidligere topchef i mediehuset var med til at skabe Radio24syv og monopolbruddet på taleradio. Radiodirektør mener, det vil skævvride konkurrencen, men det vil Radio- og tv-nævnet næppe skele til i sin afgørelse, mener professor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs