MediaWatch

DMJX får kritik for økonomistyring

I en rapport udarbejdet af Deloitte får Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) hug for flere mangler i økonomistyringen. Rektor tager kritikken "meget alvorligt".

Rektor for DMJX, Trine Nielsen | Foto: Louise Skeldahl/DMJX

Der er på flere punkter ikke godt nok styr på økonomistyringen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), skriver Journalisten.

En rapport fra Deloitte påpeger bl.a. mangler i styringen i forhold til feriepenge, kursusvirksomhed og sikkerheden omkring kreditorstamdata. Ifølge økonomiprofessor Nikolaj Buch fra Aalborg Universitet var det den type data, der muliggjorde millionsvindlen i Socialministeriet i Britta Nielsen-sagen.

”Det er en meget seriøs kritik, som jeg tager meget alvorligt,” siger Trine Nielsen, rektor på DMJX, og uddyber, at skolen har rettet op på nogle af kritikpunkterne, men at der forsat er mangler.

DMJX kom ud med et overskud sidste år på 2,1 mio. kr. - forventningen var et underskud på knap en mio.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs