MediaWatch

Konkurstruet biografkæde leder an blandt meme-aktier

Med en nær fordobling af sin aktiepris onsdag er den amerikanske biografkæde AMC Entertainment den nye ukronede konge af meme-aktier.

Foto: Carlo Allegri/Reuters/Ritzau Scanpix

Det kriseramte biografselskab, der indtil sent tirsdag aften blev bettragtet som konkurstruet, har nemlig set en stigning på nu knap 2850 pct. i 2021.

Det store kurshop onsdag skyldtes, at AMC Entertainment lykkedes med at gennemføre en kapitalrejsning på 230,5 mio. dollar. Kapitalforhøjelsen blev gennemført gennem salg af 8,3 mio. aktier til 27,1 dollar per styk til investeringsselskabet Mudrick Capital.

AMC's aktie sluttede onsdag i plus på 95,2 pct. i kurs 62,55 dollar, så den nye aktionær står allerede til en stor gevinst.

AMC har længe været en af favoritterne, sammen med Gamestop, blandt meme-investorerne på Reddits chatforum Wallstreetbets. Her har private investorer søgt at koordinere deres handler for at skubbe kurserne op og dermed presse hedgefonde, der har spekuleret i kursfald i aktierne, til at skulle dække deres tab ind ved selv at købe aktier.

Det kaldes et såkaldt short squeeze, hvilket i sin tur typiske sender priserne på aktierne yderligere op.

Det forlyder ifølge Bloomberg News, at Mudrick Capital med base i New York allerede har videresolgt de tegnede AMC-aktier.

Hypet biografaktie stiger over 200 procent: Shortinvestorer klemmes

Amerikansk biografkæde i hopla efter afværget konkurs 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs