MediaWatch

Kevin Spacey vender tilbage til det store lærred efter beskyldninger om overgreb

Italiensk producent åbner døren for den amerikanske skuespiller, efter beskyldninger om seksuelle overgreb fik ham skubbet af rollelisten på bl.a. Netflix-serien House of Cards.

Foto: Steven Senne/AP/Ritzau Scanpix

Den italienske instruktør Franco Nero har peget på Kevin Spacey til at spille en birolle i en krimifilm. Det skriver flere medier bl.a. The Guardian.

Den Oscar-vindende skuespiller har ikke medvirket i nye film eller serier, siden der i efteråret 2017 piblede beskyldninger om seksuelt krænkende opførsel frem fra flere end 20 mænd, som Kevin Spacy angiveligt har begået overgreb mod fra 1995 til 2013 under teaterproduktioner i London. Flere af de klagende parter var under den seksuelle lavalder, da de påståede overgreb skulle have fundet sted.

I løbet af 2018 begyndte beskyldningerne også i USA, hvor Kevin Spacey blev formelt tiltalt og desuden sagsøgt for at have seksuelt forulempet en 18-årig mand på en bar i juli 2016. Retsagerne blev dog droppet, da bevismaterialet angiveligt gik tabt, og anklageren, William Little, underskrev en erklæring om, at han havde handlet af egen fri vilje.

Nye anklager så dog dagens lys så sent som i efteråret 2020, og Kevin Spaceys karriere har ligget dødstille, siden han blev skrevet ud af Netflix-serien House of Cards og blev erstattet i filmproduktioner, han allerede havde filmet scener til. Det er dog ikke Hollywood, men den italienske filmindustri, der foreløbigt har budt Kevin Spacey ind i varmen igen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs