MediaWatch

Nyt forlag overtager biografi efter anklager om overgreb mod forfatter

Biografien om Philip Roth bliver udgivet på ny af det amerikanske forlag Skyhorse. Bogen blev lagt på is af dens oprindelige udgiver efter anklager om overgreb mod forfatteren bag.

Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix

Udgivelsen af den roste bestseller-biografi om forfatteren Philip Roth blev afbrudt sent i april af det amerikanske forlag W.W. Norton som konsekvens af, at penneføreren bag bogen, Blake Bailey, blev beskyldt for upassende seksuel opførsel og overgreb. Nu, under en måned senere, har et andet amerikansk forlag Skyhorse fået tilkøbt sig rettighederne til bogen og vil genoptage udgivelsen. Det skriver New York Times.

Blake Bailey er en anerkendt amerikansk forfatter. Han har vundet store amerikanske litteraturpriser og bl.a. været nomineret til en Pulitzer Prize for sin biografi om John Cheever i 2009.

Omdrejningspunktet for anklagerne er Blake Baileys tid som folkeskolelære i New Orleans i 1990'erne, men han er også beskyldt af to kvinder for at have begået voldtægt så sent som i 2015 ifølge New York Times.

Foruden den midlertidige bremsning af biografiudgivelsen er Blake Bailey blevet droppet som klient af sit agentur, The Story Factory.

Blake Bailey har afvist alle anklager i mailsvar til New York Times.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs