MediaWatch

Facebooks digitale valuta flytter hovedsæde og får rent amerikansk fokus

Hovedsædet bliver flyttet fra Schweiz til USA for kryptovalutaprojekt Diem, der har Facebook blandt hovedarkitekterne.

Facebooks kryptovaluta gik under navnet Libra indtil december sidste år, hvor navnet blev ændret til Diem. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Kryptovalutaen Diem, som Facebook er bannerfører for, skruer nu ned for de globale ambitioner og vil i stedet fokusere på det amerikanske marked. Det skriver Financial Times med henvisning til en meddelelse fra Diem.

Diem, som indtil slutningen af 2020 gik under navnet Libra, flytter i samme ombæring sit hovedsæde. Det har hidtil været placeret i Schweiz, men bliver nu flyttet til USA. Samtidig trækker Diem en ansøgning til de schweiziske myndigheder om at blive godkendt betalingsformidler tilbage.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs