MediaWatch

Kulturminister giver TV 2-salg sidste dødsstød

TV 2's fremtid er at være en medievirksomhed, som er ejet af danskerne i fællesskab, understreger kulturminister Joy Mogensen (S). For at ruste tv-stationen til fremtiden bliver der skiftet ud i bestyrelsen.

Kulturminister Joy Mogensen (S). | Foto: Emil Helms

TV 2 kommer ikke til salg under den nuværende regering.

Det slår kulturminister Joy Mogensen (S) nu helt fast, fremgår det af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

"TV 2's fremtid er at være en medievirksomhed, som er ejet af danskerne i fællesskab. Regeringen ønsker en kultur- og nyhedsinstitution i det danske medielandskab, der skal sikre dansk kultur og journalistik i danskernes medieforbrug," udtaler Joy Mogensen i meddelelsen.

Over for Politiken sætter ministeren flere ord på, hvorfor tv-stationen ikke bør privatiseres:

"Det, der koster allermest, er at producere journalistik. Og det er lige præcis journalistikken, der er under pres – danskproduceret journalistik på danske vilkår og i en dansk virkelighed. Jeg har kun set eksempler på privatiseringer, hvor det første, man går i gang med at spare på, er det mest omkostningstunge, og det er journalistikken. Og det har vi ikke råd til at spare på som samfund og demokrati. Dér har vi tværtimod brug for at opruste," siger Joy Mogensen til avisen.

Samtidig bliver der skiftet ud i bestyrelsen for at sikre at TV 2 står stærkere i et medielandskab "drevet af techgiganter og streaming-tjenester," lyder det.

Det betyder, at Bo Foged, der er adm. direktør for ATP, bliver ny næstformand i bestyrelsen, mens Ane Hendriksen, der er direktør for Velux Fonden, bliver nyt bestyrelsesmedlem.

Merete Lundbye Møller, der har været medlem af bestyrelsen i ni år, træder ud sammen med Sisse Fjeldsted Rasmussen, der har været medlem af bestyrelsen i tre år.

"Det er vigtigt med en fællesejet virksomhed som TV 2, der kan være en konkurrerende aktør til de voldsomme forandringer i medielandskabet, der er drevet af techgiganter og internationale streamingtjenester. Derfor har regeringen udpeget to bestyrelsesmedlemmer, som repræsenterer grundighed, engagement, samfundssind og en evne til at tænke langsigtet," udtaler Joy Mogensen i meddelelsen.

TV 2's bestyrelse vil fremover bestå af Jimmy Maymann (formand), Bo Foged (næstformand), Henrik Ravn, Ane Hendriksen, Hermann Haraldsson, Charlotte Bach Thomassen, samt de tre medarbejder-valgte medlemmer Astrid Søndberg, Thomas Breinholt og John Jäger.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs