MediaWatch

Nent køber rettigheder til World Cup-skiløb fra Schweiz

Fra efteråret 2021 igangsætter Nordic Entertainment Group en større satsning på skisport, og fredag har man lukket en aftale, der sikrer selskabet yderligere rettigheder på området.

Foto: Karl-Josef Hildenbrand/AP/Ritzau Scanpix

Nordic Entertainment Group (Nent) har allerede en bunke rettigheder til international skisport, og fredag har selskabet føjet mere til porteføljen. Fra efteråret 2022 skal Nent således transmittere fra 25 World Cup-begivenheder, der hver sæson finder sted i Schweiz. Sådan lyder det i en pressemeddelelse.

Aftalen er forhandlet i hus med selskabet Infront, som står for at sælge rettighederne til det internationale skiforbunds begivenheder i Schweiz. Det er Nent-kunder i Danmark, Finland, Norge og Sverige, der får glæde af rettighederne, som især skal foldes ud på streamingtjenesten Viaplay.

Særligt i Norge og Sverige, hvor skisport er markant mere populært end herhjemme, barsler Nent med stort opsatte transmissioner med bunker af værter og eksperter, som fra efteråret 2021, når den første del af Nents skisportsrettigheder træder i kraft, skal guide seerne gennem begivenhederne.

I Sverige skal en del af skisportsbegivenhederne transmitteres på flow-tv på kanalen TV6. I Norge er det TV3, der skal vise en bid af de sportslige strabadser på flow-tv. Resten bliver tilgængeligt for Viaplay-kunder, og der er tale om mere end 500 timer med skisport fra 2021 til 2026, hvor Nent har rettighederne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs