MediaWatch

Danske biografers billetsalg slap nådigst fra coronapandemien i 2020 blandt EU-lande

Tæt på en halvering af antallet af solgte biografbilletter gav danske biografer den mindste tilbagegang i EU's medlemslande. Målt på nationale films andel af billetsalget placerer Danmark sig på andenpladsen.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Coronakrisen ramte Danmarks biografer hårdt i 2020, hvor antallet af solgte billetter faldt med 45,5 pct. i forhold til året før. Men nedgangen er faktisk den mindste blandt de 27 EU-lande samt Storbritannien, der forlod EU ved årsskiftet. Det skriver Det Danske Filminstitut med henvisning til foreløbige tal fra European Audiovisual Observatory.

På tværs af de 28 lande, som indgår i opgørelsen, var faldet i antallet af solgte biografbilletter i 2020 på 71 pct. Faldet betyder, at der i 2020 blev solgt knap 295 mio. biografbilletter i de undersøgte lande. I 2019 var billetsalget på godt 1 mia.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs