MediaWatch

DK4 i modvind for tv-program med miskrediteret forsker

Tv-stationen forsvarer sit tv-program "Hjerneeksperten", hvor Milena Penkowa rådgiver om kosttilskud, efter fagfolk har kritiseret brugen af den miskrediterede forsker.

Milena Penkowa er i 2010 dømt for dokumentfalsk og underslæb. I 2012 fik blev hun miskrediteret, efter fagpersoner fandt bevidst uredelighed i hendes forskningsartikler. | Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Det er ikke forskning, når den miskrediterede hjerneforsker Milena Penkowa i det nye DK4-program "Hjerneeksperten" giver seerne råd om, hvilke kosttilskud de bør tage, lyder det fra DK4’s kommunikationsdirektør, Steen Andersen. Det skriver Politiken.

Meldingen kommer som svar på fagfolks kritik af programmet og brugen af Milena Penkowa som sundhedsekspert, til trods for hun har fået frataget sin doktorgrad. Men ifølge Steen Andersen skal Milena Penkowa ikke betragtes som ekspert.

"Hun udtaler sig med samme autoritet som en hvilken som helst anden, der har gjort sig kosterfaringer og føler sig ansporet til at give råd til andre. For min skyld kan du godt kalde hende en klog kone," siger han til Politiken.

Milena Penkowa fik senest kritik sidste år fra sundhedsminister Magnus Heuinicke (S) for at påstå, at C-vitamin kan forebygge og bremse coronavirus. Det er ikke sandt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs