MediaWatch

Telias svenske tv-kanal skal skære 100 stillinger

Telia skal spare, og det går bl.a. ud over selskabets svenske tv-kanal, som i 2020 oplevede en markant indhug i indtægterne.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Telia har besluttet sig for at spare, og det kommer til at gå ud over bl.a. den svenske tv-kanal TV4, som skal skære 100 stillinger. Det afslører adm. direktør Carsten Almqvist på TV4's egen hjemmeside.

Årsagen er ifølge direktøren, at man pga. coronapandemien i 2020 mistede indtægter på 1,3 mia. svenske kr. svarende til 950 mio. kr. Nedskæringerne behøver imidlertid ikke betyde, at 100 faste medarbejdere mister deres job. Det kan også være, man skærer i konsulent- og freelance-opgaver, lyder det.

TV4 har tidligere tilhørt Bonnier, indtil Telia købte Bonnier Broadcasting i 2019. I sidste uge afslørede Telia, at tv-forretningen i selskabet gav et driftsunderskud på 120 mio. svenske kr. svarende til knap 90 mio. kr., mens seertallene var i fremgang.

Telia fremlagde samme dag en spareplan for de kommende år. Selskabet skal spare 2 mia. svenske kr. i 2023 og 4 mia. svenske kr. i 2025, var meldingen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs