MediaWatch

Netflix ventes at have rundet 200 mio. abonnenter i fjerde kvartal

Analytikere venter, at Netflix bl.a. på grund af de mange corona-nedlukninger har nået vækstmålet for abonnenter i fjerde kvartal. Regnskabet fremlægges tirsdag.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er ifølge analytikere stærke tal i vente, når streaminggiganten Netflix tirsdag efter amerikanske børslukketid kommer med regnskab for fjerde kvartal.

De forlængede nedlukninger for at inddæmme coronavirus verden over ventes at have bidraget til en stærk kundevækst, og at Netflix for først gang nogensinde kan melde om over 200 mio. abonnenter på globalt plan.

Udover en stigende kundebase ventes toplinjen hos Nettflix at være blevet løftet af prisjusteringer.

I første og andet kvartal øgede Netflix antallet af abonnenter med henholdsvis 15,8 og 10,1 mio., mens væksten i tredje kvartal bremsede op til "kun" 2,2 mio. nye kunder netto, så det samlede antal nåede op på 195,2 mio.

Det skuffede dengang investorerne, som sendte aktien i Netflix ned efterfølgende.

Netflix mente dengang, at opbremsningen primært kunne tilskrives rekordresultaterne i første halvår, hvor kunderne strømmede til streamingtjenesten under første bølge af coronanedlukningerne.

Ved samme lejlighed vurderede selskabet dog, at væksten ville tiltage i fjerde kvartal og estimerede en stigning i kundebasen på 6,0 mio. netto, så antallet af abonnenter ville runde 201,2 mio. ved udgangen af 2020.

Fremkaldte "boom"

Det er det tal, som investorerne vanen tro igen vil holde særligt øje med i forbindelse med tirsdagens regnskab.

Ifølge analytikerne hos Bloomberg Intelligence kan de udvidede nedlukninger og en strime af streaminghits at betyde, at Netflix "nemt" har slået sin prognose.

"Men selskabet er oppe imod svære sammenligningstal for første halvår 2020, givet det covid-19-fremkaldte boom, da det tilføjede 26 mio. kunder."

"Et godt prismiljø og de seneste prisforhøjelser i USA vil øge den gennemsnitlige indtjening per bruger, og indikerer at salgsvæksten i fjerde kvartal kan overstige 20 pct.," skriver Bloomberg Intelligence.

Netflex har da også selv guidet en vækst i toplinjen i fjerde kvartal på 20,2 pct. fra året før til 6,57 mia. dollar. Selskabets prognose for nettoresultatet i fjerde kvartal er på 615 mio. dollar, mens det justerede resultat per aktie ses lande på 1,35 dollar.

Analytikerne har lidt højere forventninger til resultaterne, idet de ifølge Bloomberg News estimerer en omsætning på 6,63 mia. dollar og en justeret indtjening per aktie på 1,476 dollar.

Dagen efter Netflix' regnskab for tredje kvartal 20. oktober faldt selskabets aktie med 6,9 pct. til 489,05 dollar - fra 525,42 dollar. Siden er den kun steget marginalt fra det niveau, idet den fredag lukkede i 497,98 dollar. Før coronakrisen blev aktien dog handlet omkring 350 dollar.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs