MediaWatch

Sagsanlæg mod forening for udenlandske Hollywood-journalister afvist

En norsk journalists sagsanlæg mod the Hollywood Foreign Press Association (HFPA) er blevet afvist af en domstol i Los Angeles, skriver Filmmagasinet Ekko. Dansk journalist er lettet.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Et søgsmål anlagt af en norsk journalist mod organisationen Hollywood Foreign Press Association (HFPA), der bl.a. står bag prisuddelingen Golden Globe, er blevet afvist af domstolen i Los Angeles. Det skriver Filmmagasinet Ekko bl.a. på baggrund af Los Angeles Times.

Den norske journalist tog i august skridt til søgsmålet, fordi hun mener, at HFPA diskriminerer og udelukker mange udenlandske journalister, herunder hende selv, fra at blive medlemmer af foreningen for at holde de privilegier for sig selv, som medlemsskabet giver – herunder at få adgang til interviews med Hollywood-stjerner.

En dansk journalist, som er medlem af HFPA og er blevet beskyldt for netop at beskytte egne interesser, siger til Ekko, at hun er lettet over afgørelsen og afvisningen af "de uhyrlige" anklager mod hende og foreningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs