MediaWatch

Netflix: Dansksproget indhold giver os styrke

Der er potentiale i dansksproget indhold, og det har Netflix øje for, forsikrer ansvarlig for udvikling af streamingtjenestens originaltitler.

Foto: Lucy Nicholson/Reuters/Ritzau Scanpix

Netflix har allerede lavet dansksproget indhold, mens mere er på vej, og streamingtjenesten ser det som en styrke at have indhold på dansk. Det fortæller Tesha Crawford, ansvarlig for udvikling af Netflix’ originaltitler, til Jyllands-Posten.

"Alle samtalerne om vækst i forhold til vores lokale producenter og talenter er med det formål at lave dansksproget indhold. Underholdningsindustrien over hele verden har været anderledes førhen, men for os er det en styrke at have en meget specifik og autentisk historiefortælling, der foregår i Danmark. Man vil have, at karaktererne og historiefortællingerne skal føles danske," siger Tesha Crawford.

Hun fortæller desuden, at Netflix er mest opmærksom på at indholdet er relevant i Danmark, men fordi kvaliteten er stor, er det også relevant i udlandet, lyder det.

En række danske aktører har tidligere ytret bekymkring for, at Netflix netop vil producere dansk indhold med øje for afsætning i udlandet. Derfor har de foreslået at pålægge streamingtjenester en særskat på deres omsætning i Danmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs