MediaWatch

DR vil acceptere satiriske memes med DR-indhold

Efter debat om brugen af DR's indhold i memes på nettet skriver DR i et svar til Folketingets Kulturudvalg, at DR fremover som udgangspunkt ikke vil påtale brugen, hvis der er tale om satiriske memes – i andre tilfælde vil DR fortsat håndhæve sin ophavsret.

Blandt de DR-programmer, der bliver delt indhold fra på sociale medier, er 'Den store bagedyst' | Foto: DR/Carsten Mol

DR vil som udgangspunkt se igennem fingre med "memes" på nettet, der bruger DR's indhold i satirisk sammenhæng. Det fremgår af et svar fra DR til Folketingets Kulturudvalg.

B.T. skrev i oktober, at DR i flere tilfælde har bedt influencere om at fjerne memes med DR-indhold fra deres profiler med henvisning til DR's ophavsret. I de tilfælde, hvor DR's indhold bliver brugt til små virale satirebidder, memes, på nettet, er sagen dog en anden. Over for fagbladet Journalisten har mediejurist Sten Schaumburg-Müller sået tvivl om, hvorvidt DR har ret til at kræve indholdet fjernet, fordi der er en anden afvejning mellem ophavsret og ytringsfrihed, når der er tale om satire.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs