MediaWatch

Susanne Bier overtager formandsstol i Oscar-komité

Hidtidig komité-formand har trukket sig, og derfor skal dansk instruktør nu være med til at Oscar-nominere i international kategori.

Susanne Bier får formandspost i Oscar-komité. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Den danske instruktør Susanne Bier overtager posten som formand for den komité, der skal udvælge de film, der skal Oscar-nomineres i kategorien bedste internationale spillefilm. Det skriver Kulturmonitor på baggrund af en artikel fra Deadline.

Susanne Bier overtager posten fra Diane Weyermann, som har trukket sig, fordi hun har en aktie i en rumænsk film, som er indstillet til netop prisen som bedste internationale film. Formandsskabet deles med manuskriptforfatteren Larry Karaszewski.

Foruden den rumænske film er også tre danske film bragt i spil til at blive indstillet til en Oscar i kategorien bedste internationale film. Det drejer sig om "En helt almindelig familie", "Druk" og "Shorta". 18. november besluttes det, hvilken af de tre film der skal være Danmarks bud på en Oscar-vinder i 2021.

Der er deadline for at indstille film til Oscar-nomineringer 1. december. Derefter går nominerings- og udvælgelsesarbejdet i Oscar-komitéen for alvor i gang.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs