MediaWatch

Oscar-akademiet indfører diversitetsregler for hovedpris

Fra oscar-uddelingen i 2024 skal nominerede til prisen for bedste film leve op til krav om diversitet.

Foto: Mark Ralston/AFP / AFP

Fra 2024 skal film leve op til standarder om diversitet, før de kan være med i kampen om at vinde prisen for bedste film ved den årlige oscar-uddeling.

Her sættes der nemlig krav til, at der blandt andet skal medvirke personer fra forskellige "etniske grupper", kvinder, personer med et handicap eller personer fra LGBTQ-miljøet.

Det kan være blandt skuespillerne, filmholdet, i produktionen og i arbejdet med filmen efter udgivelsen.

Inden for to af fire områder skal en procentdel eller et vist antal ansatte være minoriteter, før en film kan være med i kapløbet om hovedprisen.

"Vi tror, at de her standarder for inklusion vil være en katalysator for langvarige, essentielle ændringer i vores industri," siger formanden for oscarakademiet, David Rubin, og direktør Dawn Hudson i en kommentar.

I øjeblikket er der krav om, at filmen skal vare over 40 minutter, ligesom der er regler for, hvor, hvornår og hvordan filmen vises for offentligheden.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs