MediaWatch

DR kritiseres for lav betaling af medvirkende ved P3 Guld-show

De medvirkende kunstnere blev betalt mindre end en minimumstarif foreskriver for at optræde ved DR's musikpris P3 Guld. Det møder kritik fra flere sider, mens DR forsvarer honoraret på 15.000 kr.

Dansk Musiker Forbund mener, at DR's aflønning af artister som Jada, der optrådte ved P3 Guld, var for lav. | Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

DR møder kritik for aflønningen af kunstnere som Jada, Tessa og bandet Ganger, der sidste weekend optrådte under prisshowet P3 Guld i Aalborg, der var produceret eksternt for DR af Monday Media. Det skriver Politiken.

"Jeg er ærgerlig over at erfare, at DR i deres entrepriseproduktioner tilsyneladende ikke sørger for, at lønninger med mere til de optrædende musikere sker i henhold til Dansk Musiker Forbunds tarifplan eller den overenskomst, der ville have været gældende, dersom DR selv havde produceret P3 Guld," siger formand for Dansk Musiker Forbund, Anders Laursen, i en skriftlig kommentar til Politiken med henvisning til, at minimumstariffen ligger på 17.700 kr. for et band med fem medlemmer samt betaling for eventuel overnatning.

Også Jakob Sørensen fra musikselskabet The Bank kritiserer betalingen af artisterne på 15.000 kr. alt inklusiv, men i DR mener redaktør i Kultur, Fakta og Dokumentar, Anders Thomsen, at det er en fair betaling i det konkrete tilfælde.

"Showet bliver produceret af en ekstern producent og derfor gælder overenskomsten ikke. Vi har som sagt vurderet, at de 15.000 kroner er en fair pris i dette tilfælde. Den gælder i øvrigt også, hvis der kun er én i bandet. Men jeg vil da bestemt ikke udelukke, at vi skal kigge nærmere på dette næste gang," siger Anders Thomsen til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs