MediaWatch

Sveriges SVT stopper program efter afsløring af homofobi og jødehad

Den svenske public service-station stopper to tv-afsnit, efter avis har afsløret, at gæsten i programmet har delt jødehad og homofobi på nettet gennem flere år.

Foto: 10070 Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅ

Sveriges tv-station SVT har torsdag trukket stikket på to afsnit af et underholdningsprogram, hvor den svensk-afghanske debattør og skoleleder Hamid Zafar deltager, fordi det er kommet frem, at han i en årrække under falsk navn har spredt had mod jøder og homoseksuelle på nettet. Det skriver Berlingske.

Det er avisen Dagens Nyheter, der har afsløret, at den kendte skoledebattør også har gået under navnet Mikael Hakim på nettet. Public service-stationen SVT har en nultolerance over for racisme og diskriminering, og beslutningen var derfor lige til, lyder det.

"Det er for os en helt selvfølgelig beslutning. De kommentarer og udtalelser, vi har har set, står meget langt fra de værdier, som SVT og "På Spåret (tv-programmet, red.) repræsenterer," sagde Christina Hill, programredkaktør på SVT i Göteborg til Svt.se torsdag, skriver Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs