MediaWatch

Sveriges SVT stopper program efter afsløring af homofobi og jødehad

Den svenske public service-station stopper to tv-afsnit, efter avis har afsløret, at gæsten i programmet har delt jødehad og homofobi på nettet gennem flere år.

Foto: 10070 Jessica Gow/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅ

Sveriges tv-station SVT har torsdag trukket stikket på to afsnit af et underholdningsprogram, hvor den svensk-afghanske debattør og skoleleder Hamid Zafar deltager, fordi det er kommet frem, at han i en årrække under falsk navn har spredt had mod jøder og homoseksuelle på nettet. Det skriver Berlingske.

Det er avisen Dagens Nyheter, der har afsløret, at den kendte skoledebattør også har gået under navnet Mikael Hakim på nettet. Public service-stationen SVT har en nultolerance over for racisme og diskriminering, og beslutningen var derfor lige til, lyder det.

"Det er for os en helt selvfølgelig beslutning. De kommentarer og udtalelser, vi har har set, står meget langt fra de værdier, som SVT og "På Spåret (tv-programmet, red.) repræsenterer," sagde Christina Hill, programredkaktør på SVT i Göteborg til Svt.se torsdag, skriver Berlingske.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere