MediaWatch

UEFA tilbagebetaler milliarder til fodboldrettighedshavere

Fodboldturneringerne Champions League og Europa League blev forkortet i 2019/20-sæsonen, og derfor får rettighedshavere nogle af deres penge tilbage. På dansk grund har Nent og Discovery rettighederne til de to turneringer.

Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Det europæiske fodboldforbund, UEFA, tilbagebetaler i alt 575 mio. euro, knap 4,3 mia. kr., til de medieselskaber, der i 2019/20-sæsonen havde rettighederne til at transmittere Champions League og Europa League. Det siger Andrea Agnelli, som er formand for de europæiske fodboldklubbers interesseorganisation, ECA, ifølge Associated Press.

Årsagen er, at de to turneringer blev sat på standby, da coronakrisen ramte verden og satte de europæiske fodboldturneringer på pause. De blev genoptaget i august, men antallet af kampe blev skåret ned for at afvikle turneringerne på kortere tid, og dermed har medieselskaberne ikke fået, hvad de har betalt for.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs