MediaWatch

Biografgigant styrtdykker: Lukker en lang række biografer midlertidigt

Verdens næststørste biografkæde, Cineworld, vil lukke sine biografer i USA og Storbritannien midlertidigt, da coronakrisen skaber udfordringer i form af både få nye filmudgivelser og få biografgængere.

Foto: KEITH WEIR/REUTERS / X06379

Biografkæden, der har base i Storbritannien, vil allerede torsdag i denne uge lukke sine 536 Regal-biografer i USA og sine 127 biografer i Storbritannien. Den beslutning kommer til at ramme op mod 45.000 af selskabets medarbejdere, fremgår det af meddelelsen.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til en meddelelse fra Cineworld.

Cineworlds beslutning er truffet, efter at det fredag i sidste uge kom frem, at den 25. film i rækken om den britiske agent James Bond endnu en gang er udskudt.

Filmen, som har fået navnet "No Time To Die", skulle have haft premiere i november, men nu er den udskudt til 2. april næste år. Årsagen er coronapandemien, og udskydelsen sker, så filmen kan blive set i biografer verden over, lyder det.

Biografmarkedet i USA er stadig i høj grad lukket, og ifølge Soundvenue har den stort anlagte Christopher Nolan-film "Tenet" haft et skuffende internationalt billetsalg.

Ifølge Soundvenue valgte Disney også for et par uger siden at udskyde sine kommende storfilm som "Black Widow og "West Side Story" til 2021.

Den belgiske biografkoncern Kinepolis har omvendt ingen planer om at lukke sine biografer for gæster midlertidigt.

"Vi overvejer ikke at lukke vores biografer igen," siger Anneleen Van Troos, der er kommunikationsmedarbejder hos Kinepolis, til nyhedsbureauet Reuters og understreger, at gæsterne er villige til at komme i biografen, når der er nyt indhold som eksempelvis filmen Tenet.

Selskabet har 55 biografer i Europa, 45 i Canada og 10 i USA. Senere i denne uge genåbner Kinepolis sine biografer i den amerikanske stat Michigan, og efter det vil alle de biografer, der i foråret blev lukket midlertidigt ned som følge af coronakrisen, være åbne igen.

Mandag styrtdykkede aktien i Cineworld med 36,2 pct. på børsen i London, mens faldet for Kinepolis var mere dæmpet. For det belgiske selskabet blev det til et fald på 11,4 pct. på børsen i Bruxelles.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs