MediaWatch

Hver anden mellem 7 og 14 år ser serier dagligt

Børn og unge i Danmark ser ofte film og serier, og det gælder både piger og drenge, men piger ser oftere serier. Spil er dog en mere brugt fritidsaktivitet.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er populært blandt børn og unge at se film, serier og spille spil, hvor mere end halvdelen af de 7 til 14-årige ser mindst en film om ugen, og godt halvdelen ser serier hver dag. Det viser en analyse fra Det Danske Filminstitut.

Det er ikke en stor forskel på, hvor meget drenge og piger ser film, men serier er lidt mere populære hos pigerne, hvor 54 pct. af de adspurgte piger ser serier dagligt i modsætning til 39 pct. drenge, der ser serier.

Generelt er spil dog mere populære blandt børnene. 67 pct. kaster sig ud i spil hver dag, mens andelen for seriers vedkommende er 47 pct.

Undersøgelsen, der er gennemført af Filminstituttet i samarbejde med analysebureauet Yougov, er baseret på godt 1600 svar.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs