MediaWatch

"Druk" havde den bedste premiereweekend for et drama siden 2013

Filmen ”Druk”, der er instrueret af Thomas Vinterberg, har siden premieren torsdag i sidste uge solgt mere end 117.000 biografbilleter. (Rettet)

Filmistruktør Thomas Vinterberg med skuespiller Mads Mikkelsen, der spiller en hovedrolle i "Druk", der er produceret af Zentropa, ved gallapremieren onsdag d. 23. september Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Rettet kl. 09.39: Det fremgik først, at "Druk" havde den bedste premiereweekend for en spillefilm siden 2013, men det korrekte er, at det er den bedste permiereweekend for et drama siden 2013.

Mere end 117.000 er henover weekenden strømmet til landets biografer for at se Thomas Vinterbergs seneste film "Druk". Det gør weekenden til den bedste for en dramapremiere de seneste syv år, skriver Jyllands-Posten på baggrund af en pressemeddelelse fra Nordisk Film.

Siden torsdag i sidste uge har filmen solgt 117.682 biografbilleter - heraf blev 88.966 billetter solgt i selve premiereweekenden og 13.400 solgt i snigpremierebilletter. Det er det højeste antal siden premieren på Thomas Vinterbergs drama ”Jagten” i januar 2013.

For film- og biografbranchen, der har været hårdt ramt af coronakrisen, er salgstallet et tiltrængt, opmuntrende tegn, siger direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honore. Samme budskab lyder fra direktør i brancheforeningen Danske Biografer, Lars Werge.

”Vores billetsalg har i runde tal ligget på 60-70 pct. under det normale (siden genåbningen, red.), og det er klart, at det er ikke holdbart i længden. I mange af vores biografer har direktører og medejere måtte tage af deres egne penge, og nogle af vores biografer har været nødsaget til lave aftaler med kreditorer og banker for at få det til at løbe rundt. Vi sukker efter, at der kommer gæster i biografen igen,” siger Lars Werge til Jyllands-Posten.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere