Dansk film modtager Emmy-pris for Bedste Dokumentar

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til den dansk-syriske dokumentarfilm "The Cave".
En del af holdet bag dokumentarfilmen "The Cave" på den røde løber ved Oscar-uddelingen i februar. Fra venstre: Producenterne Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, læge Amani Ballour, manuskriptforfatter Alisar Hasan og instruktør Feras Fayyad. | Foto: Eric Gaillard / Reuters
En del af holdet bag dokumentarfilmen "The Cave" på den røde løber ved Oscar-uddelingen i februar. Fra venstre: Producenterne Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, læge Amani Ballour, manuskriptforfatter Alisar Hasan og instruktør Feras Fayyad. | Foto: Eric Gaillard / Reuters
AF RITZAU

Den dansk-syrisk producerede dokumentarfilm "The Cave" har modtaget en Emmy for Bedste Dokumentar under Emmy Awards 2020, der blev uddelt natten til søndag.

Det oplyser producenterne Danish Documentary Production A/S i en pressemeddelelse søndag morgen.

Nattens internationale hæder var den anden Emmy til filmen, da filmens tre syriske fotografer tidligere på ugen også modtog en pris for deres indsats.

"Vi har været på en lang rejse med denne film, som er blevet til under svære forhold."

"Men med denne Emmy står vi ved en betydningsfuld milepæl, og vi er lykkelige for at have fået chancen for at bringe denne vigtige historie ud i hele verden," siger Kirstine Barfod og Sigrid Dyekjær fra Danish Documentary Production A/S i pressemeddelelsen.

"The Cave" var nomineret til i alt fire Emmy'er for Bedste Dokumentarfilm, Bedste Fotografering for en dokumentarfilm, Bedste Instruktør for en dokumentar og Bedste Manuskript for en dokumentar.

Tidligere i år modtog "The Cave" Robertprisen for Bedste Dokumentar, og den var desuden nomineret til en Oscar, men her måtte filmholdet gå tomhændet hjem.

Dokumentarfilmen er en beretning fra den østlige del af Ghouta, en forstad til den syriske hovedstad Damaskus.

Her er omkring 400.000 mennesker fanget mellem luftbombardementer, som udgør en konstant trussel. Under jorden arbejder en håndfuld læger og sygeplejerske på at komme den nødlidende befolkning til undsætning.

Filmen følger den unge kvindelige læge, Dr. Amani, som både skal lede og administrere hospitalet, operere og trøste under de nådesløse angreb og samtidig kæmpe imod den herskende opfattelse af kvinders ret.

"Det er en feministisk fortælling, men det er også en fortælling om en krig, som snart har varet i ti år," siger Kirstine Barfod.

"Med denne her film tror vi, at vi kan hjælpe med at få syrernes sag bredt ud i verden. Sørge for, at de bliver hørt. Vi er humanistiske filmskabere, selv om vi laver film til en underholdningsbranche. Det, vi dokumenterer, skal skabe retfærdighed og skabe bevis for den krigsforbrydelse, som foregår i Syrien."

Producerne er dem, der står for, at hele produktionen kan gennemføres både økonomisk og ansvarligt. Det vil i det her tilfælde sige, at de har stået for at skulle sikre de medvirkendes sikkerhed i en krigszone.

Derudover har producenterne blandt andet stået for at sikre udbredelsen og finansieringen af dokumentaren fra TV2, National Geographic og flere andre.

Danskproduceret dokumentar er nomineret i fire Emmy-kategorier 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også