MediaWatch

Mastiff fordoblede overskuddet i 2019 – corona-modvind vil sænke bundlinjen i år

Tv-producenten Mastiff fik mere at se til i 2019, og det var med til at sikre tæt på en fordobling af overskuddet. Coronakrisen har ført aflysninger og udskydelser med sig, og det vil lægge en dæmper på resultatet i år, forventer direktør.

"En af vores spidskompetencer er at lave store produktioner i udlandet, men når man ikke kan rejse, er det lidt udfordrende," siger Mastiffs adm. direktør, Mads Ulrick Holmstrup. | Foto: PR/Mastiff

2019 bød på det største overskud i historien for Mastiff, der står bag bl.a. "Vild med dans", viser selskabets årsregnskab.

Med en vækst på bruttofortjenesten på 28 pct. lykkedes tv-producenten, der er ejet af Banijay, næsten at fordoble bundlinjen til 21 mio. kr. sidste år.

Det er summen af flere elementer, der har været med til at sikre Mastiff et godt resultat, forklarer adm. direktør, Mads Ulrick Holmstrup.

"Vi havde et ekstraordinært 2019. Vores formater til det danske marked er gået godt, samtidig med at vi er lykkedes med at åbne nogle internationale markeder, som har generet et ekstra overskud," siger han.

Mads Ulrick Holmstrup peger bl.a. på underholdningsprogrammet "Den store klassefest", som kører på sin fjerde sæson i Sverige.

Aflyste produktioner

Oven på rekordresultatet i 2019 har 2020 budt på en ny og uønsket makker i form af coronakrisen. Udskudte og aflyste programmer som følge af pandemien er en del af baggrunden for, at Mastiff forventer et mindre overskud i 2020 end i 2019.

"En af vores spidskompetencer er at lave store produktioner i udlandet, men når man ikke kan rejse, er det lidt udfordrende. Vi har annulleret eller udskudt fem store produktioner i år. Det er klart, at det har en indflydelse på vores bundlinje," siger Mads Ulrick Holmstrup.

Det er blandt andet programmet "Robinson Ekspeditionen", som selskabet i sommer måtte aflyse i år, mens der også var lagt op til endnu en omgang "Fangerne på fortet" - som lige nu er aktuel med en ny sæson på TV3 og Viaplay - men det er endnu uvist, hvornår optagelserne til en ny omgang kan genoptages.

Ifølge direktøren er det for tidligt at sige, hvor stort det økonomiske tab bliver i 2020.

Mere at se til

I forhold til tidligere år har Mastiffs bruttofortjeneste taget et markant større hop fra 86,7 mio. kr. i 2018 til 111,4 mio. kr. sidste år. Produktionsselskabet oplyser ikke omsætning, men ifølge Mads Ulrick Holmstrup har der været væsentligt mere at se til i 2019 end tidligere år.

Antallet af fuldtidsbeskæftigede steg også og var i 2019 på 129. Året forinden var medarbejderantallet i gennemsnit 109.

"Lige nu er vi i gang med endnu en sæson "Vild med dans" samt et nyt stort underholdningsshow til en dansk broadcaster. Det har været under udvikling i halvandet år, derfor forventer jeg også, at det kan få international gennemslagskraft," siger han.

Sidstnævnte program er også blandt en af årsagerne til, at Mads Ulrick Holmstrup ser positivt frem mod næste år ført an af et fokus på underholdning og fiktion, hvor selskabet bl.a. har stået bag tv-serierne "Hånd i hånd" til Nent og "Sjit Happens", der kørte fem sæsoner på TV 2 Zulu. Forventningerne er mere vækst på fiktionsområdet.

"Trods flere udfordringer ser det fornuftigt ud for 2021, selv om der er en stor black box, der hedder covid-19, som skaber usikkerhed i forhold til produktioner. Det hele afhænger af, at vi kan lave aftaler, der er fleksible nok i forhold til at kunne fortsætte med at producere," siger Mads Ulrick Holmstrup.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs