MediaWatch

Stofa melder opkøb til konkurrencemyndighederne

Tv- og bredbåndsudbyderen Stofa har anmeldt sin overtagelse af antenneforenings coax-net og abonnenter til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der nu behandler opkøbet.

Foto: PR/Stofa

I februar offentliggjorde Stofa en aftale med Aalborg-Nørresundby Antenneforening (AN-TV). Den betød, at tv- og bredbåndsudbyderen overtager antenneforeningens tv-kunder og ejerandel af af coax-nettet i AN-TV's infrastrukturområde.

Overtagelsen blev meldt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen 26. juni, som nu kigger nærmere på handlen.

Efter parternes vurdering er der nemlig tale om "en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den," skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Konkret betyder aftalen, at Stofa køber AN-TV's ejerandel af coax-nettet i antenneforeningens infrastrukturområde. Før aftalen havde parterne ejet nettet i fællesskab.

Derudover køber Stofa cirka 30.000 kunder, som AN-TV har i dag. Det drejer sig om samtlige af AN-TV’s tv-kunder, som hidtil har modtaget "digitale gratis- og low pay radio- og tv-indhold fra AN-TV", fremgår det af anmeldelsen til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Som følge af handlen mellem parterne bliver samtlige af AN-TV's medlemmer kunder direkte hos Stofa, uanset om de køber en tv-pakke eller en bredbåndsforbindelse.

Til sidst overdrages rettighederne til lejemålet "AN-TV Huset" til Stofa, og ligesom tv- og bredbåndsudbyderen får en 10-årig eksklusiv licens til at anvende AN-TV varemærket og domænenavnet. "Endelig bringes alle tidligere samarbejdsaftaler mellem AN-TV og Stofa til ophør," fremgår det af anmeldelsen.

Baggrunden for salget til Stofa skyldes udviklingen på tv-markedet, hvor kunderne rykker væk fra det traditionelle flow-tv og over på streaming, hvilket gør, at der er særligt brug for at agere professionelt, fortalte formand for AN-TV, Jakob Svendsen, tilbage i februar.

"Derfor må vi erkende, at vores formål som antenneforening er ved at være udtjent, og her skal flere kræfter til end dem, vi kan mønstre. Skala er altafgørende, og derfor er vi glade for at rykke endnu tættere sammen i stuen med Stofa," lød det fra Jakob Svendsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere