MediaWatch

P1-chef stopper – bliver vært på TV 2 News

Tidligere vært på DR's Detektor og nuværende kanalchef for P1 kvitter lederjobbet i DR og vender tilbage til tv-skærmen og et job som vært på TV 2's nyhedskanal.

Thomas Buch-Andersen har sidste arbejdsdag hos DR 21. august, inden han tiltræder hos TV 2 1. oktober. | Foto: Stine Bidstrup/KULTUR

Thomas Buch-Andersen, der er kanalchef på P1, forlader DR til fordel for TV 2, hvor han fra 1. oktober skal være vært på nyhedskanalen TV 2 News. Det oplyser både DR og TV 2.

Den afgående kanalchef har sidste arbejdsdag hos DR 21. august. Han har tidligere været vært på DR-programmerne "Orientering" og "Detektor" og været redaktionssekretær på "Deadline". Ud over DR har Thomas Buch-Andersen i en periode arbejdet for BBC. Siden 2016 har han været chef for P1.

I sit kommede arbejde skal Thomas Buch-Andersen bl.a. bestyre eftermiddagsmagasinet "News & Co." sammen med vært Karen-Helene Hjorth. Dér afløser han Uffe Tang, som tidligere på året meddelte sit skifte til kommunikationsbureauet Ulveman & Børsting.

"Det er et stort tv-talent, der nu har sagt ja til at vende tilbage på skærmen på News, og det glæder jeg mig meget til. Thomas passer med sin brede samfundsindsigt og sine stærke journalistiske evner perfekt hos os," siger Ulla Pors, chefredaktør for TV 2 News, i en pressemeddelelse.

Indtil en afløser er fundet er radiochef i DR, Anette Kokholm, konstitueret som chef for P1, oplyser DR.

"Få ting ville være lettere og mere trygt end at fortsætte. Men jeg tror på, det er sundt at anspore sig selv til at tænke og prøve nyt. Så efter at have brugt det meste af mit arbejdsliv i DR – og prøvet alt fra kanalspeaker over redaktør til vært og chef – er jeg klar til at udfordre mig selv på nye måder, et nyt sted," udtaler Thomas Buch-Andersen om sit jobskifte.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs