MediaWatch

Danske Biografer må se mod Erhvervsministeriet for økonomisk hjælp

Mens en stribe kulturorganisationer indleder møderække med kulturministeren om fjerde fase af genåbningen i denne uge, er Danske Biografer ikke inviteret. Organisationen må i stedet ty til Erhvervsministeriet.

Foto: PR/Danske Biografer

Danske Biografer kommer ikke til at indgå i Kulturministeriets overvejelser om, hvordan det danske kulturliv kan åbnes yderligere op i den fjerde fase af landets genåbning, fordi organisationens behov for hjælp ifølge ministeriets opfattelse hører hjemme under Erhvervsministeriet. Det skriver Kulturmonitor.

Ifølge Lars Werge, direktør i Danske Biografer, betyder det, at organisationen mere eller mindre har "spildt fire måneder", hvor der blev ført dialog og forhandlinger med Kulturministeriet i coronakrisens begyndelse. I juli kom der så en kontramelding om, at det i stedet var Erhvervsministeriet, der skal søges hjælp hos fremover.

"Selvom Erhvervsministeriet med garanti har nogle dygtige folk, så har de også mange andre ting, de skal forholde sig til. Så det her svarer vel til at starte fra bunden, og det er ikke ligefrem det, vores medlemmer har brug for," siger Lars Werge til Kulturmonitor.

Biografer landet over blev som så meget andet lukket ned i marts, da coronapandemien ramte Danmark. Næsten tre måneder stod biograferne tomme, inden de i maj fik lov til at åbne på ny.

Billetsalget for juni måned, som var den var første fulde måned siden genåbningen, viste, at biograferne solgte 40 pct. færre billetter sammenholdt med sidste år – og flere biografer har siden meddelt, at de står i økonomiske problemer.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere