MediaWatch

Biografernes billetsalg ligger 40 pct. under niveauet sidste år

Flere af landets biografer er i økonomiske vanskeligheder, efter det har været svært at lokke publikum til det store lærred siden genåbningen.

Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Tre måneder stod biograferne tomme som følge af coronakrisen, inden de i maj fik lov til at åbne på ny. Billetsalget for juni måned, den første fulde måned siden genåbningen, viser dog, at biograferne solgte 40 pct. færre billetter sammenholdt med sidste år - og flere står nu i økonomiske problemer, skriver Berlingske.

"Salget af billetter er præget af, at der fortsat er begrænsninger for, hvor mange gæster der må være i biograferne, og hertil kommer, at udbuddet af film ikke er overvældende. Store internationale film bliver holdt tilbage af distributørerne, som venter på, at de store markeder åbner igen," siger Lars Werge, direktør i organisationen Danske Biografer, og tilføjer, at de 40 pct. dækker over store udsving for de enkelte biografers salg.

Han sætter derfor sin lid til efterårets program, hvor flere store udenlandske film får premiere, heriblandt Disneys "Mulan" og de nye James Bond-film.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere