MediaWatch

Messerschmidt revser DR efter intern kritik af klimadækning

DR er mere interesseret i at afvise end undersøge, om der er hold i den kritik af DR's klimadækning, som mediehusets seer- og lytterredaktør har fremsat, mener næstformand i Dansk Folkeparti.

Foto: Aleksander Klug

Der er plads til forbedringer og mere balance i DR's klimadækning, lød det før sommerferien i en intern rapport fra DR's lytter- og seerredaktør Jesper Termansen.

DR's håndtering af redaktørens vurdering kunne imidlertid også have været bedre, mener Dansk Folkepartis næstformand, Morten Messerschmidt, der i en kronik i Jyllands-Posten revser DR-ledelsens reaktion på den interne kritik, som han har fået aktindsigt i.

"I stedet for at gennemgå samtlige klimaindslag i en længere periode eller – endnu bedre – at sætte nogle eksterne til det vælger man blot at gennemgå de indslag, Termansens rapport beskriver, og afvise kritikken. DR’s opfølgning handler ikke om at modbevise Termansens påstand. Den handler om at afvise den," skriver han.

DR's ledelse har tidligere forklaret, at man mener, der er problemer med den metode og præmis, som Jesper Termansen har brugt i undersøgelsen. Det debatterede han i maj med DR-redaktør Casper Walbum Høst i mediemagasinet Q&co.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere