MediaWatch

FOA: TV 2-dokumentar om ældrepleje bør ikke vises

"Plejehjemmene bag facaden" indeholder krænkende optagelser og uetisk brug af skjult kamera, og derfor skal den ikke vises. Det mener Foa Århus.

"Plejehjemmene bag facaden" er delvist optaget med skjult kamera på plejehjemmet Kongsgården i Aarhus-bydelen Viby. | Foto: Mads Frost/Ritzau Scanpix

Både byretten og landsretten har givet opbakning til et foreløbig forbud mod visningen af TV 2-dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden". Derfor bør dokumentaren ikke vises, selvom Aarhus Kommune har ophævet fogedforbuddet. Det siger FOA Århus til Jyllands-Posten.

Fagforeningen kritiserer samtidig brugen af skjult kamera. Man kan ikke arbejde under forhold, man ikke kender, lyder det fra FOA Århus, der mener, at det i længden kan ramme alle faggrupper – lige fra lærere til læger.

"Hvis man skal optage på eksempelvis et plejehjem, så skal det være kendt for personalet. Medarbejderne på plejehjem og andre arbejdspladser skal ikke føle sig overvåget på deres arbejde. Så vil du selvfølgelig spørge, om omverdenen ville have fået viden om, hvad der er foregået, uden optagelserne? Og mit svar er ja. De skrevne medier har beskrevet meget fint, hvad der er foregået," siger Inge Jensen Pedersen, formand for FOA Århus, til Jyllands-Posten.

Aarhus Kommune trækker forbud mod plejehjemsdokumentar

Borgmester og rådmand vil lade omstridt dokumentar blive vist

Nyhedsdirektør ser frem til at vise forbudte optagelser 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs