MediaWatch

DR får del af tv-rettigheder til pokalturnering

For første gang bliver det muligt at følge en række kampe i den danske pokalturnering i fodbold på DR.

Sønderjyske vandt onsdag denne sæsons udgave af Sydbank Pokalen. Foto: Lars Poulsen

DR har fået rettighederne til at vise dele af de næste fire sæsoner af pokalturnering i fodbold for herrer.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Det skyldes en aftale, som DR har indgået med Nent, der har rettighederne til Sydbank Pokalen, som er pokalturneringens officielle navn.

"Vi er utroligt stolte over, at vi nu for første gang får mulighed for at vise pokalturneringen og kan bruge det som anledning til at komme rundt og fortælle historier fra hele landet - lige fra kammeratskabet blandt seriespillerne til livet som professionel i en superligaklub," siger Anders Kern Boje, der er underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Turneringen passer perfekt med DR’s mål om at samle befolkningen på tværs af geografi, køn alder og uddannelse."

Aftalen er indgået for fire sæsoner fra efteråret 2020 til og med sæsonen 2023-2024. Finalen vil de næste fire år derfor vises på DR1. Samtidig har DR første- og tredjevalg i de øvrige runder af turneringen på nær semifinalerne, hvor Nent har førstevalg. Alle kampe, uanset om de vises af DR eller Nent på flow-tv, bliver vist på Nents streamingtjeneste Viaplay.

Kim Mikkelsen, der er Head of Sport hos Nent, siger om aftalen:

"DR er en god partner, som vi allerede har et godt samarbejde med omkring EM 2021. Med DR’s brede platforme i brug vil Sydbank Pokalen få et løft i omtale og fokus, og vi tror på, at vi med vores fælles kræfter vil kunne løfte turneringen til nye højder," står der i pressemeddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere