MediaWatch

Nordisk Film Biografer begynder genåbning fra fredag

Knap halvdelen af biograferne hos Nordisk Film Biografer åbner i denne uge, mens syv følger efter i næste uge. I første omgang åbnes der kun for gæsterne torsdag til søndag og på helligdage.

Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix

Fra fredag begynder Nordisk Film Biografer at åbne sine sale efter godt to måneders coronapause. Det oplyser Egmont, som biografselskabet er ejet af, i en pressemeddelelse.

I første omgang åbner 11 af Nordisk Film Biografers 23 biografer. De biografer, der åbner fra fredag, ligger i og omkring København, Aarhus, Odense, Aalborg, Esbjerg, Herning og Kolding. Ugen efter følger syv yderligere biografer i Hillerød, Køge, Nykøbing Falster, Randers, Viborg, Aarhus og Aalborg.

"Vi savner vores gæster, og gæsterne savner os. Men nu er vi heldigvis klar til at åbne gradvist igen. Vi vil skabe en tryg biografoplevelse og en sikker genåbning, hvor der er fuldt fokus på at overholde myndighedernes retningslinjer," siger Casper Bonavent, direktør i Nordisk Film Biografer Danmark, i meddelelsen.

Nordisk Film Biografer skriver, at de åbne sale i første ombæring kun vil lukke folk ind torsdag til søndag og på helligdage.

Samtidig betyder de retningslinjer for blandt andet genåbningen af biografer, som blev meldt ud i sidste uge, at der skal være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgængere. Derudover vil skilte, afstandsmarkører, håndsprit og en vært i biograferne, der giver oplysninger om retningslinjerne, være blandt tiltagene for at mindske smitterisikoen.

Nordisk Film Biografer åbner for billetsalget til de genåbnede sale i dag, tirsdag.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere