Nordisk Film Biografer tør ikke sætte dato på første filmvisning efter coronapause

Afstandskrav, arealkrav, tomme sæder mellem publikummer og værn mellem ansatte og publikum er nogle af de ting, som landets biografer skal sætte sig ind, inden salene kan lukke gæster ind. "Der er stadig mange teknikaliteter, der udestår," siger direktør for landets største biografkæde.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Landets biografer må åbne straks. Sådan lød det i den aftale om yderligere genåbning af landet, som blev præsenteret onsdag aften.

Tidligere var planen, at der skulle åbnes for biografsalene 8. juni, men det kan altså komme til at ske tidligere. Beslutningen om at lade biograferne byde gæster indenfor blev torsdag fulgt op af retningslinjer for, under hvilke former det må ske.

Hos Nordisk Film Biografer, der er landet største biografkæde, er der glæde over de nye udmeldinger, men nogen dato for genåbningen af selskabets biografer kan Asger Flygare Bech-Thomsen, adm. direktør for Nordisk Film Biografer, ikke give.

"Det er dejligt, at man i Kulturministeriet har arbejdet så hurtigt med retningslinjerne for åbningen af biograferne. Det vil jeg gerne kvittere for. Vi kigger på dem nu, men jeg kan ikke komme med en udmelding om, hvornår vi åbner. Der er stadig mange teknikaliteter, der udestår," siger han.

"Vi kan fint arbejde med de retningslinjer, der er meldt ud. Hvordan vi fornuftigt og forsvarligt kan drive biograferne, det er en anden ting."

Nye retningslinjer

Blandt de retningslinjer, som biograferne skal tage bestik af, er, at hvert andet sæde skal være tomt – alternativt at der skal være 1 meters afstand mellem biografgængerne – at der højst må være adgang for en person for hver fire kvadratmeter plads uden for salene, og at tæt kontakt mellem ansatte og publikum skal undgås.

"Vi skal finde ud af, hvordan vi overholder arealkravene både i og uden for salene. Der skal opsættes værn mellem ansatte og publikum. Vi skal have folk ud og tjekke, at alle vores projektorer, som er centralt styrede, virker efter at have stået stille i et par måneder. Billetbookingen skal sættes op til de udmeldte retningslinjer. Og der er masser af andre ting. Vi har 159 sale, så der er et hav af detaljer, vi skal have styr på, inden vi kan åbne," siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

Han har desuden et ønske af politisk karakter. Det gælder de hjælpepakker, som på forskellig vis de seneste måneder har kompenseret landets virksomheder for de økonomiske konsekvenser, som coronakrisen har.

"Så længe der er begrænsninger, er det vigtigt, at der er kompensationspakker. Hvis vi kalder medarbejdere tilbage, så skal de selvfølgelig have fuld løn, og vores husleje og andre omkostninger bliver jo ikke mindre. Så hvis kapaciteten bliver reduceret til 50 pct. eller mindre, så vil det i vores optik være rimeligt, hvis vi bliver kompenseret for dét. Vi har været meget taknemmelige for støtten, og vi håber virkelig, at det fortsætter. Det har vi brug for, så længe der er begrænsninger," siger Asger Flygare Bech-Thomsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også