MediaWatch

Kun publikum på hvert andet sæde i biografer og teatre

Der må være op til 500 publikummer i hver sal, og hvert andet sæde bør være tomt, står der i retningslinjer.

Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Når biografer og teatre åbner, skal hvert andet sæde være tomt. Alternativt skal der sikres en meters afstand mellem publikummer målt fra midten af hvert sæde.

Det fremgår af retningslinjer, som Kulturministeriet har udsendt i forbindelse med genåbning af en række af landets kulturinstitutioner.

Kulturarrangementer med siddende publikum er undtaget forbuddet mod at forsamle sig flere end ti. Dog må der maksimalt være 500 samlet i de enkelte sale eller til hvert udendørsarrangement, fremgår det.

I teatrene skal der holdes afstand også mellem skuespillerne og de øvrige optrædende på scenen. Og på grund af kraftig udånding skal der holdes ekstra god afstand mellem de optrædende, fremgår det af retningslinjerne.

"Ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, for eksempel ved sang, råb, skuespil, fysisk anstrengelse med videre, skal der holdes to meters afstand."

Når det ikke er vanskeligt eller umuligt at holde afstanden, skal der i stedet være fokus på, at personerne er tæt på hinanden i kortest mulig tid. Det gælder særligt, hvis folk står ansigt til ansigt med hinanden.

Til Politiken siger direktøren for brancheforeningen Danske Biografer, Lars Werge, at afstandskravet er rimeligt, men at det samtidig giver behov for fortsat støtte, så længe restriktionerne hindrer biograferne i at vise film for fulde sale.

"Biograferne er påbudt at lukke ned. Nu kan vi åbne igen. Men hvis vi åbner, så forventer vi, at der er økonomisk kompensation at hente, så længe der er restriktioner. Det er vi afhængige af, og jeg tror ikke, biograferne afskiller sig fra andre brancher", siger Lars Werge til Politiken.

Biografer var taget med i den oprindelige plan for genåbningens fase 2. Det betød, at biograferne igen ville åbne fra 8. juni. Men med onsdagens aftale om yderligere genåbning kan de åbne straks. Det samme gælder en række andre kulturtilbud såsom museer og teatre.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere