MediaWatch

TV 2-formand: "Armslængdeprincippet er uforvarende blevet udfordret"

Selvom den redaktionelle frihed er uberørt, var det en fodfejl, da Kulturministeriet gav TV 2 besked på at hjemsende alle, der ikke producerede nyheder, siger bestyrelsesformand Jimmy Maymann. DR-formand afviser, at forløbet har udfordret DR's selvstændighed.

TV2's bestyrelsesformand, Jimmy Maymann. | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH

Med kort varsel blev rammerne på DR og TV 2 ændret radikalt, da regeringen i midten af marts besluttede at lukke store dele af landet ned for at stoppe spredningen af coronavirus.

10. marts blev de to virksomheder af Kulturministeriet bedt om at sende de ansatte hjem – med undtagelse af medarbejdere i nyhedsformidling og beredskab. Det skete med et telefonopkald fra daværende departementschef i Kulturministeriet, Marie Hansen, der blev fulgt op, da regeringen på et pressemøde 11. marts meldte ud om de tiltag, der indgik i nedlukningen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs