MediaWatch

Kulturministeriet bad DR og TV 2 sende medarbejdere hjem

Kulturministeriet bad i en telefonsamtale de to selvstændige public service-medier DR og TV 2 om at sende størstedelen af de medarbejdere hjem, som ikke laver nyheder, skriver Information.

Foto: ANTHON UNGER

I en telefonsamtale har Kulturministeriet bedt både DR og TV om at sende størstedelen af de ansatte, som ikke leverede nyheder, hjem i forbindelse med nedlukningen af Danmark tilbage i marts.

Det skriver Information på baggrund af en mail fra Kulturministeriet.

"Departementschef Marie Hansen informerede d. 10. marts telefonisk DR og TV 2 om de forestående tiltag mod COVID-19, som også er gjort offentligt tilgængelige på politiets hjemmeside med seneste nyt fra myndighederne. Her fremgår det, at nyhedsformidlingen og beredskab hos public service-stationerne er undtaget," skriver Kulturministeriets pressetjeneste til Information.

Både DR og TV 2 bekræfter over for mediet, at samtalerne har fundet sted.

Begge stationer, der er selvstændige public service-medier, foretog straks store ændringer, der bl.a. førte til aflyste og sammenlagte programmer, herunder for en række aktuelle debatprogrammer, skriver Information.

Som MediaWatch tidligere har beskrevet indgår DR og TV 2 i planerne for fase tre af genåbningen af Danmark, der går i gang 8. juni, og som mediehusene må afvente. Ifølge aftaleteksten vil en fuld åbning af DR og TV 2 kunne overvejes, "såfremt udviklingen er mere gunstig end ventet, og de matematiske modeller viser plads til en større genåbning i fase tre".

DR og TV 2 kan åbne fuldt ud i løbet af sommeren – om alt går bedre end ventet 

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs