MediaWatch

Kulturministeriet bad DR og TV 2 sende medarbejdere hjem

Kulturministeriet bad i en telefonsamtale de to selvstændige public service-medier DR og TV 2 om at sende størstedelen af de medarbejdere hjem, som ikke laver nyheder, skriver Information.

Foto: ANTHON UNGER

I en telefonsamtale har Kulturministeriet bedt både DR og TV om at sende størstedelen af de ansatte, som ikke leverede nyheder, hjem i forbindelse med nedlukningen af Danmark tilbage i marts.

Det skriver Information på baggrund af en mail fra Kulturministeriet.

"Departementschef Marie Hansen informerede d. 10. marts telefonisk DR og TV 2 om de forestående tiltag mod COVID-19, som også er gjort offentligt tilgængelige på politiets hjemmeside med seneste nyt fra myndighederne. Her fremgår det, at nyhedsformidlingen og beredskab hos public service-stationerne er undtaget," skriver Kulturministeriets pressetjeneste til Information.

Både DR og TV 2 bekræfter over for mediet, at samtalerne har fundet sted.

Begge stationer, der er selvstændige public service-medier, foretog straks store ændringer, der bl.a. førte til aflyste og sammenlagte programmer, herunder for en række aktuelle debatprogrammer, skriver Information.

Som MediaWatch tidligere har beskrevet indgår DR og TV 2 i planerne for fase tre af genåbningen af Danmark, der går i gang 8. juni, og som mediehusene må afvente. Ifølge aftaleteksten vil en fuld åbning af DR og TV 2 kunne overvejes, "såfremt udviklingen er mere gunstig end ventet, og de matematiske modeller viser plads til en større genåbning i fase tre".

DR og TV 2 kan åbne fuldt ud i løbet af sommeren – om alt går bedre end ventet 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs