MediaWatch

Amerikansk biografkæde vil boykotte filmselskab efter streaming-premiere

Lukningen af biografer verden over har fået filmselskabet Universal Pictures til at lancere en af selskabets nye animationsfilm digitalt. Det har fået biografkæden AMC Theatres til at varsle et boykot af Universals kommende premierefilm for at bryde med biografvinduet.

Den første animationsfilm om Trolls havde premiere i 2016 | Foto: Dreamworks Animation/AP/Ritzau Scanpix

Premieren på animationsfilmen "Trolls på Verdensturné" på det amerikanske marked har sendt filmselskabet Universal Film på kant med den store amerikanske biografkæde AMC Theatres. Det skriver flere medier herunder filmmagasinet Ekko, der citerer Wall Street Journal

Premieren i begyndelsen af april skete på digitale platforme på grund af de lukkede biografer og har på tre uger indbragt filmselskabet 685 mio. kr. i salgsindtægter.

Men omgåelsen af det gængse biografvindue, hvor biograferne i en periode har eneret på at vise premierefilm, møder hård kritik fra AMC Theatres for at være usolidarisk og med til at suge livet endnu mere ud af biografernes forretning.

Biogarfkæden har i et brev til Universal Film varslet, at kæden vil boykotte premierefilm fra Universal Pictures, når de igen åbner. Blandt de titler, der er vej fra Universal er bl.a. animationsfilmen "Minions".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs