MediaWatch

Oscarakademiet må lave ændring som følge af coronakrisen

Film udelukkende på streamingtjenester kan som noget nyt kvalificere sig til at modtage en Oscar.

Foto: Mark Ralston/AFP / AFP

Oscarakademiet vil tillade film, der kun er frigivet på streamingtjenester, at blive kvalificeret til næste års uddeling.

Det skriver akademiet i en pressemeddelelse tirsdag.

Ændringen gælder kun næste års Oscar og indføres, da adskillige biografer er lukket verden over som følge coronaviruspandemien.

Det har tidligere været et krav for at komme i betragtning til prisfesten, at en film skulle være vist mindst syv dage i en biograf i Los Angeles.

"Akademiet er overbevist om, at der ikke er nogen bedre måde at opleve magien ved film på end at se dem i biografen."

"Ikke desto mindre nødvendiggør den historisk tragiske coronapandemi denne midlertidige undtagelse fra vores prisregler," udtaler præsident for oscarakademiet David Rubin i pressemeddelelsen.

Den nye krav for streamingsfilm er, at de skal have ligget på en tjeneste i minimum 60 dage, og platformen skal være medlem af oscarakademiet.

Streamingtjenesten Netflix har allerede gjort sit indtog på oscaruddelingen. Blandt andet i 2019 vandt tjenesten prisen for bedste udenlandske film for filmen "Roma", der også har gået i biografen. 

Biografer overalt i USA har været lukket siden midten af marts på grund af coronavirusset, hvilket tvinger større filmudgivelser til at blive udsat.

De tre største biografkæder i USA regner ifølge nyhedsbureauet Reuters ikke med at åbne før slutningen af juni eller juli.

Nogle film - heriblandt den animerede tegnefilm "Trolls" - er allerede begyndt at tilbyde sig på streamingsplatforme.

Oscaruddelingen, der anses for at være den mest fornemme pris i filmbranchen, er stadig planlagt til at finde sted i Hollywood den 28. februar 2021. Det vil blive show nummer 93.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

TV 2 Play runder 1 mio. abonnenter

TV 2 er nået et skridt nærmere sit 2025-mål om at nå 1,3 mio. abonnenter på streamingtjenesten TV 2 Play. Fokus hos den statsejede tv-station ligger i de kommende år på indholdsinvesteringer og digital udvikling.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs