MediaWatch

Producent: "Det koster rundt regnet 250-300.000 kr. om dagen at være lukket ned"

Coronakrisens udsættelse af både film- og tv-optagelser koster dyrt for SAM Productions og SF Studios, som håber, at der også bliver vedtaget statslig støtte til den del af kulturlivet. "Vi er en af helligdagene i det store billede," siger direktør.

Adm. direktør for SAM Productions, Meta Louise Foldager Sørensen. | Foto: Mik Eskestad/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det er en bekostelig affære at sætte en stopper for film- og tv-produktioner på grund af corona, og flere har svært ved at bruge de eksisterende hjælpepakker, fordi langt størstedelen af medarbejderne ikke er fastansatte.

For produktionsselskabet SAM Productions koster det 250.000 - 300.000 kr. for hver tabt optagedag på tv-serien "Friheden", og filmproducenten SF Studios kigger ifølge direktør ind i et tab på seks til otte mio. kr. for at trykke pause på de to spillefilmsproduktioner "Margrethe den Første" og "Pagten".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs