MediaWatch

Samlet branche til politikere: Filmprojekter har akut brug for støtte

En samlet filmbranche beder i et brev til kulturministeren og Folketingets kulturordførere om en akut bevilling til Det Danske Filminstitut, for at planlagte produktioner ikke skal dræne støttekassen og udsulte produktionen af nye film resten af året.

Foto: Jan Unger/Ritzau Scanpix

Producenter af film og tv har skruet på en række knapper for at afbøde det tab, som coronakrisen har ført med sig. Men der er brug for en politisk håndsrækning, hvis særligt filmbranchen ikke skal stå over for smalhals og i sidste ende konkurser. Sådan lyder opfordringen og advarslen fra en samlet filmbranche til kulturminister Joy Mogensen (S) og Folketingets kulturordfører.

Forslaget lyder, at der skal gives en ekstrabevilling til Det Danske Filminstitut (DFI), som skal hjælpe de filmproduktioner, der ligger stille på grund af coronakrisen. 25 mio. kr. skal gå til "dækning af uforudsete ekstraomkostninger", som coronakrisen har medført, lyder opfordringen i et brev til politikerne fra Danske Filminstruktører, Danske Dramatikere, Dansk Skuespillerforbund, Film- og tv-arbejderforeningen og Producentforeningen.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere